Vores drikkevand

Vandet får vores sommerhusområde fra Yderbylyng vandværk som har alle sine boringer i økologisk dyrkede områder uden nogen former for pesticider eller andet uvedkommende i vandet.
Desværre har vandet altid været for salt idet Gniben tidligere var en ø, hvorfor det var nødvendigt at blande med vand inde fra Sjælland. 
Desværre var dette vand også ved at blive for salt, så vandværket besluttede sig for at investere i et RO anlæg eller sagt på en anden måde: Et avanceret vandbehandlingsanlæg.

Det er stadig det samme vand vi får, men der smager meget bedre. F.eks. er vandet hårdhedsgrad faldet fra 19 til kun 6 (noget af det bedste i Danmark) og ligeledes er saltindholdet blevet helt normalt.

Alt i alt kan vi glæde os over at vandet ikke kan blive bedre.

Alle analyser kan læses på vandværkets hjemmesider.

Kommunens tilsyn udtalte på seneste udvidet tilsyn i 2017 følgende:

Samlet vurdering
Vandværket er meget flot vedligeholdt og jeres løbende overvågning af ro-anlægget og vand-kvalitet med alarmfunktioner mv. er rigtig godt. Jeres drikkevand overholder de gældende krav til drikkevandskvaliteten.Hvad betyder den ændret vandkvalitet i praksis:

Vandværket har taget det nye vandbehandlingsanlæg i brug. Det betyder at vandet er blevet blødt og derfor er smagen anderledes. Bismagen af salt er væk.
Hårdhedsgraden er ændret fra 19 0dh (hårdt) til 6 0dh (blødt). Det giver mindre kalkaflejring i maskinerne og betyder, at der ikke skal bruges den samme mængde sæbe som tidligere.Husk at justere vaske- og opvaskemaskine til 'blødt vand'.

Comments