Sommerhuset

 • Istandsættelse og vedligeholdelse 

 • Sørger du for at holde dit sommerhus / fritidshus i god stand? Det kan sagtens være en del af hyggen ved at have et sommerhus / fritidshus. Regelmæssige eftersyn og rigtig vedligeholdelse er med til at forlænge levetiden på dit sommerhus / fritidshus og selvfølgelig at forøge dets værdi. Først og fremmest er det selvfølgelig en god idé at forebygge skader. Benytter du boligen om vinteren, så sørg for at beskytte den bedst muligt mod frost, stærk blæst og våde dage. Her er et par af de vigtigste råd:

   

  Undgå frostskader
  Luk for hovedhanen og tøm alle vandrør - glem ikke de rør, der går ind til opvaske- og vaskemaskinen. Også toilet og cisterne skal tømmes for vand. Vær opmærksom på, at termostatstyrede blandingsbatterier indeholder vand og derfor bør afmonteres.

   
  Begræns stormskader
  Forestil dig en stærk storm ved dit sommerhus / fritidshus. Står der træer tæt på dit hus? Syge og rådnende træer bør fjernes for at mindske risikoen for, at de vælter ned i dit tag. Sørg også for, at antenne, parabol, postkasse, lamper osv. sidder ordentligt fast.
   
  Rens tagrenderne
  Tilstoppede tagrender og nedløbsrør kan give vandskader. Du skal derfor mindst én gang om året rense tagrender for visne blade og andet snavs.
   
  Tjek taget 
  Der må ikke mangle tagsten eller være sprækker i tagplader eller tagpap. Så snart det kan regne eller sne ind, er der risiko for råd og svamp. Udover forebyggelsen er det også nødvendigt at vedligeholde boligen. Er dit sommerhus / fritidshus et træhus, skal du sørge for at behandle træet, så det har tilstrækkelig modstandskraft mod fugt. Tjek også at vinduesrammer og bundlister er sunde og tætte. Som i alle andre boliger er det meget vigtigt at lufte godt ud for at undgå skimmelsvamp.

Finansering af sommerhuset:

Har du brug for råd eller hjælp eller ønsker du blot at checke markedet er der god hjælp at hente på enten

Comments