Fiskeri fra stranden

Hvorfor lystfiskeri?

Jeg bliver tit og ofte spurgt om hvorfor jeg fisker - og når jeg så ovenikøbet fortæller dem at jeg sætter langt de fleste fisk jeg fanger tilbage igen, så tror folk virkelig at jeg er fra den. Det giver ingen mening for de fleste, og selvom det er svært at forklare hvorfor jeg fisker, så vil jeg alligevel prøve det.

Jeg fisker fordi jeg slapper af når jeg er ude. Jeg kommer ud i naturen og prøver at følge naturen på dens præmisser. Når jeg karpefisker går jeg i seng når det bliver mørkt, jeg bliver holdt vågen af myggene og jeg står op når solen begynder at skinne og fuglene begynder at kvidre. Det behov kunne jeg jo sagtens få dækket, uden at fiske - er indvendingen ofte. Men, jeg søger samtidig spændingen med at lige pludselig kan det hele eksplodere og adrenalinen pumpe rundt i kroppen. Der er fisk på, og man håber at få den ind uden de helt store problemer med åkander, nedsunkede træer etc. Og når fisken så ligger i nettet, så er glæden som regel kæmpestor. Det kan jo være en fisk der er kæmpet for igennem længere tid, og det kan også være en speciel fisk, eller måske første fisk fra et nyt og uprøvet vand. 

Har det så været en dårlig tur, hvis jeg ikke fangede noget? Jeg kan kun svare nej - en fisketur er både for at slappe af, og for at fange noget. Og jeg vil også allerhelst fange noget, men det ved jeg jo godt at det ikke er realistisk. Så når jeg kommer hjem fra en nultur, så har jeg stadig ladet mine batterier op, jeg har fået slappet af og jeg har været ude i naturen. Og samtidig har jeg haft chancen for at fange denne her store, specielle eller måske helt almindelige fisk jeg er ude efter


Gode og nyttige lystfisker links:
Hvor må jeg lægge min Jolle?

På bestyrelsesmødet den 22.06.2010 besluttede bestyrelsen at tillade opbevaring af både på området til venstre for jollerampen såfremt det ikke sker til ulempe for strandgæsterne eller de nærmeste grundejere. 

Ansvar.
Det sker på jolleejernes eget ansvar og hvis jolleejerne ikke følger disse enkle regler vil tilladelsen blive inddraget for den enkelte jolleejer. Husk at påsætte et plastkort på jollen som angiver hvem (med sommerhusadresse) der ejer jollen, så uvedkommende ikke benytter denne nye mulighed.

Område
Når fælles arealet bliver renoveret vil der blive sat markerings pæle som angiver indenfor hvilke man skal placere jollerne.Velkommen til Fisketegnssystemet

Vælg fikertype:

Fisker du med stang?
Fisker du med stang?
Køb lystfisketegn
    
Fisker du med ruser og andet fast udstyr?
Fisker du med garn, ruser eller andre faststående redskaber? Køb fritidsfisketegn

Køb dit fisketegn her – så kan du straks tage ud at fiske.
Du får et fiskerinummer, som du skal have med sammen med legitimation, når du fisker. 

Knæk og bræk! 

Bestil nyhedsbrev: www.fiskepleje.dk

Sikkerhed til søs: www.soesport.dk


Dengang fisk var fisk og mæng var mæng ;-)
Dengang fisk var fisk og mænd var mænd, på Odden

Lystfiskere en diset efterårsmorgen ved fællesarealet

Rampen til udsætning eller optagning af joller


Lystfisker nyheder


En flot havørred på 1,3kg.